top of page

Evde Yapılacak 20 Öneri

Evde yapılacak 20 öneri nedir? Evde canım mı sıkılıyor ne yapacağım? Bütün bu soruların cevabı burada. Önce bu dönemin geçici olduğunu, hayatımızın sonuna kadar böyle yaşamayacağımızı bilmelisiniz ve bu dönemi en sağlıklı (ruh sağlığınız da dahil) ve verimli nasıl geçirebilirim diye düşünmelisiniz. Satranç oynamayı biliyor musunuz? Bilmiyorsanız satranç öğrenmek harika bir etkinlik olabilir. Diğer etkinliğimize gelince bu dönemde içimizde ki kitap kurdu çıktı ve okuduğumuz her kitap istediğimiz veya düşündüğümüz/hayal ettiğimiz gibi bitmiyor olabilir ama eğer o kitaba biz farklı bir son yazarsak daha güzel olabilir. Origami yapmak her zaman eğlenceli (en azından bitirince) olur. Yaptığımız farklı figürler bizleri mutlu eder ve zaman geçirmek için çok iyidir. Diğer etkinliğimiz ise ülkelerinin başkentlerini öğrenmek. Her ülkenin farklı kültürü olduğu gibi farklı başkentleri de vardır. Ülke bayraklarının anlamlarını araştırın. Bizim ülkemizin bayrağının hikayesini biliyor musunuz? Askerlerimizin kanından oluşan bayrağımızın hikayesini biliyor musunuz? Bilmiyorsanız hemen öğrenin? Görmek istediğiniz bir ülkenin veya şehrin afişini hazırlayın. Afişinize dikkat çekici bir başlık eklemeyi unutmayın. 3 bozuk para ile el futbolu oynayın. Bilmeyenler için aşağı da anlatımı var. İskambil kağıtlarından kule yapmak zaman alabilir veya 1 saat uğraşırsın ama 1 saniye de mahvolur. Biraz can sıkıcı bir durum olabilir ama çok uğraştırıcı bir şey olduğunu garanti edebilirim (zorlaştırmak istiyorsanız kulenin boyunu veya genişliğini fazlalaştırabilirsiniz.) Sonunu sevmediğiniz bir dizi/film başka bir son yazmak veya sevdiğiniz bir diziye başka bir karakter katarak yazmak eğlenceli olacaktır. Çok severek izlediğiniz bir filme afiş tasarlayın. Gerçek afişinden farklı olması çok önemli. Yoga yapın. Size çok iyi geleceğine eminim. Meditasyon yapın. Düzenli bir rutin içinde yaparsanız çok iyi geleceğine eminim. Her şey yoluna girdiğinde yapacağınız ilk seyahatin planını yapın. Nereye gideceksiniz? Nereleri göreceksiniz? Orada nasıl davranmalısınız? Kültürleri neler? İşaret diliyle 6 sözcük öğrenin. Öğrenebilecekleriniz bazı kelimeler: Merhaba, Teşekkür Ederim, Özür Dilerim, Affedersiniz Yeni bir dilde 10’a kadar saymayı öğrenin. Size faydası olac ağından eminim. Dergiler okuyun. Çocuklar için 'Kafa Çocuk ve Bilim' veya 'Bilim Çocuk' dergilerinin tavsiye ediyorum. Büyükler için 'Bilim Teknik' dergisini öneriyorum. Sizi mutlu eden şeyleri keşfedin. Kendimizi mutlu eden şeyleri keşfetmemiz bizim için yararlı olacaktır. Kendimizi mutlu eden şeyleri ancak kendimize zaman ayırınca keşfederiz. Keşfettiklerinizi bir kağıda yazmayı unutmayın.Yemek yapın

+Satranç oynamayı öğrenin.

+Bitirdiğiniz kitaba farklı bir son yazın.

+Origami yapın.

+Ülkelerin başkentlerini öğrenin.

+Ülke bayraklarının anlamlarını araştırın.

+Görmek istediğiniz ülkenin/şehrin afişini hazırlayın.

+3 bozuk para ile el futbolu oynayın.

+İskambil kağıtlarından kule yapın.

+Sonunu sevmediğiniz bir dizi/film başka bir son yazın.

+Çok severek izlediğiniz bir filme/diziye afiş tasarlayın.

+Yoga yapın. Gerçekten iyi gelecek!

+Meditasyon yapın.

+Her şey yoluna girdiğinde yapacağınız ilk seyahatin planını yapın. Gezi rotanızı hazırlayın. Şimdiden aklınıza gelen şeyler var mı?

+İşaret diliyle 10 sözcük öğrenin.

+Yeni bir dilde 10’a kadar saymayı öğrenin.

+Dergiler okuyun.

+Sizi mutlu eden ÅŸeyleri keÅŸfedin

Yemek yapın

Sanal müzeleri ziyaret ederek ünlü eser ve sanatçıları tanıyın.

Hayal panosu oluÅŸturun.



3 bozuk para ile el futbolu oynayın:


İki kişilik bir dizüstü oyunudur. Oyun için üç madeni para ve bir masa gerekiyor. İki rakip takımı temsil eden oyunculardan biri paralarla hücum ederken diğeri kalesini savunur. Oyun boyunca değişmeli olarak hücum ve savunma yapan oyuncular rakibinden daha fazla gol atarak maçı kazanmaya çalışırlar. Oyun için üç madeni para ve bir masa gerekiyor. İki rakip takımı temsil eden oyunculardan biri paralarla hücum ederken diğeri kalesini savunur. Oyun boyunca değişmeli olarak hücum ve savunma yapan oyuncular rakibinden daha fazla gol atarak maçı kazanmaya çalışırlar. Hücumcu oyuncu kendine en yakın olan paranın üzerine hızlıca bastırarak diğer iki parayı iki yöne kaydırır ve oyun başlar. Ardından en yakın olan paraya parmak fiskesiyle vurarak onu diğer iki paranın arasından geçirir. Bu hareketi kendisine en yakında kalan para ile tekrarlayarak rakip kaleye doğru yaklaşır. Gol vuruşu yapmaya karar verdiğine yine kendine en yakın paraya bu sefer sertçe bir vuruş yaparak kaleye şutunu çeker. Defans oyuncusu kaleceyi hareket ettirerek şutu kurtarmaya çalışır. Top iki kale direği arasındaki çizgiyi geçerse gol olur, hücumcu takıma bir puan yazılır. Aksi takdirde hücum golsüz sonuçlanır. Her iki durumda da tur sona erer. Hücum oyuncusunun vurduğu para diğer paralardan birine çarptığında, iki paranın arasından geçmediğinde, veya paralardan en az biri masadan düştüğünde de hücum sona erer ve tur bitmiş olur. Tur bitince roller değiştirilir. Oyun bu şekilde, takımlardan biri önceden kararlaştırılmış bir skora ulaşılana kadar devam eder.




22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Post: Blog2 Post
bottom of page